Toscaanse ansjoviscrostini

4 personen
bereiden
wachten

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 200 g ansjovis op zout, ontkopt, schoongemaakt en gefileerd, 10 minuten in koud water geweekt en uitgelekt
  • 1 snee witbrood, zonder korst, 10 minuten in koud water geweekt
  • 2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie
  • ½ kleine ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 50 g kappertjes, fijngehakt
  • 1 verse rode chilipeper, ontpit en fijngehakt
  • 3 eetlepels wittewijnazijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 sneden licht roggebrood
  • boter

Bereiden

Leg de ansjovisjes met de velkant naar boven open, druk met uw duim op de ruggengraat en haal de graatjes weg.

Leg de filets in een schaal. Knijp het witbrood uit en meng het met de peterselie, ui, knoflook, kappertjes en chilipeper. Klop er dan de azijn en olijfolie door. Giet deze saus over de ansjovisjes en laat ze een dag staan.

Beboter vlak voor het opdienen het roggebrood en beleg het met het ansjovismengsel.

Kookboek

Het recept 'Toscaanse ansjoviscrostini' is afkomstig uit het kookboek...

De Zilveren Lepel - vernieuwde editie

In Italië wordt 'De Zilveren Lepel' al meer dan zestig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven. Deze nieuwe editie telt bijna 1.500 pagina's en

... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Crostini tips