Broodwafels

  • 4 stuks
  • 10 min
  • waardering 7
  • Hapje
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • olie
  • 4 sneden oud brood
  • 1 koffielepel boter of margarine
  • 1 eetlepel bruine suiker of amandelpoeder

Bereiden

Smeer het wafelijzer op beide vlakken met wat olie in.

Smeer wat boter op het brood.

Doe bruine suiker of amandelpoeder tussen twee broodsneden.

Bak die sneden in het voorverwarmde wafelijzer.

Extra benodigd

Wafelijzer

Variatietip

Vervang de suiker door honing, appelstroop, chocopasta, confituur of fijne schijfjes zoete appel. Maak het gerust wat hartiger en vervang alle zoetigheid door geraspte kaas, kruidenkaas, wat pesto of goed afgekruide, gare groenten.

Kookboek

Het recept 'Broodwafels' is afkomstig uit het kookboek...

Het restjeskookboek

diverse auteurs

In 'Het restjeskookboek' vind je allerlei creatieve recepten waarmee je voedselverlies in de keuken tot een minimum beperkt. Je ontdekt er recepten, samen met tips en variaties, die je helpen om in een handomdraai met kastoverschotjes en keukenrestjes... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (1 stem)

Meer brood recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!