Mediterraan pistoletje van de barbecue

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 240 kcal
  • 10 g eiwit
  • 12 g vet
  • 23 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 maïspistoletjes of meergranen pistoletjes
  • 50 g tapenade van gedroogde tomaatjes
  • 100 g zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 1 takje rozemarijn, gerist
  • 8 zwarte olijven zonder pit, grof gehakt
  • geraspte citroenschil
  • olijfolie

Bereiden

Snijd de maïspistoletjes of meergranen pistoletjes aan de bovenkant over de hele lengte open en bestrijk de openingen in de broodjes met de tapenade. Verdeel de geitenkaas met de rozemarijn, olijven en wat geraspte citroenschil over de opening in de broodjes en druk dit wat aan.

Bestrijk de buitenkant van de broodjes met wat olijfolie en verpak de broodjes in aluminiumfolie. Bak de broodjes op de barbecue knapperig bruin en laat de kaas smelten. Lekker bij geroosterd lamsvlees of kip van de barbecue.

Extra benodigd

Aluminiumfolie, barbecue

Bron

Het recept 'Mediterraan pistoletje van de barbecue' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Meer brood recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!