Pan bagnat met tomaat, tonijn en kappertjes

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel verse oregano, fijngehakt
  • 1 grote tomaat, in blokjes
  • ¼ komkommer, in blokjes
  • ½ gele paprika, in blokjes
  • 100 g gemengde sla
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 4 Italiaanse bollen
  • 2 blikjes tonijn op olie (a 185 g), uitgelekt
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 gedroogde tomaatjes, in reepjes
  • 6 zwarte olijven zonder pit, in plakjes

Bereiden

Klop in een kom een dressing van de knoflook, het citroensap, de olijfolie, de oregano en zout en versgemalen zwarte peper naar smaak. Schep de blokjes tomaat, komkommer en paprika met de gemengde sla en het bosuitje door de dressing.

Snijd de Italiaanse bollen open, hol ze iets uit en verdeel de salade erover. Verdeel de tonijn over de salade. Schep hierover de kappertjes, de gedroogde tomaatjes en de olijven. Zet de bovenkanten van de broodjes erop en druk de bollen licht aan.

Bron

Het recept 'Pan bagnat met tomaat, tonijn en kappertjes' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Meer brood recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!