Pan bagnat met tomaat, tonijn en kappertjes
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vis
Ingrediënten
- 1 klein teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel verse oregano, fijngehakt
- 1 grote tomaat, in blokjes
- ¼ komkommer, in blokjes
- ½ gele paprika, in blokjes
- 100 g gemengde sla
- 1 bosuitje, in ringetjes
- 4 Italiaanse bollen
- 2 blikjes tonijn op olie (a 185 g), uitgelekt
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 gedroogde tomaatjes, in reepjes
- 6 zwarte olijven zonder pit, in plakjes
Bereiden
Klop in een kom een dressing van de knoflook, het citroensap, de olijfolie, de oregano en zout en versgemalen zwarte peper naar smaak. Schep de blokjes tomaat, komkommer en paprika met de gemengde sla en het bosuitje door de dressing.
Snijd de Italiaanse bollen open, hol ze iets uit en verdeel de salade erover. Verdeel de tonijn over de salade. Schep hierover de kappertjes, de gedroogde tomaatjes en de olijven. Zet de bovenkanten van de broodjes erop en druk de bollen licht aan.
Bron
Het recept 'Pan bagnat met tomaat, tonijn en kappertjes' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood