Pita's met baba ganoush

  • 4 personen
  • 70 min
  • waardering 7,5
  • Lunchgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 rode bieten
  • 1 wortel
  • verse munt
  • verse koriander
  • 225 g halloumi
  • tahini
  • 2 citroenen
  • 8 pitabroodjes

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Leg de hele aubergines op een bakplaat. Leg er de teentjes knoflook bij, in hun schil.

Bak 1 uur in de oven, tot de aubergines door en door gaar zijn.

Rasp de rode biet en wortel terwijl de aubergines in de oven staan. Hak een handjevol koriander en munt en meng dit door de geraspte groente.

Snijd de halloumi in plakjes en bak het in een pan, tot goudbruin en knapperig.

Haal de aubergines uit de oven. Snijd ze open en schep het vruchtvlees eruit. Knijp de knoflook uit hun schilletjes. Doe het vruchtvlees van de aubergine en knoflook in een keukenmachine met 2 eetlepels tahini, sap van 1 citroen, zout en peper. Meng tot een glad mengsel.

Rooster de pitabroodjes. Besmeer de binnenkant van de broodjes met een flinke lepel baba ganoush. Doe de halloumi en de geraspte groente erbij en nog wat citroensap om het af te maken.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Pita's met baba ganoush' is afkomstig uit het kookboek...

Mob Veggie

Ben Lebus

'Mob Veggie' is het ultieme vegetarische kookboek, met alles wat je nodig hebt om perfecte vegetarische gerechten te maken. Je zult nooit meer worstelen met een veggie of vegan alternatief voor je vrienden die geen vlees eten, in dit boek vind je het... lees verder

© Citrus

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer brood recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!