Veggie broodballetjes
- 4 porties
- 35 min
- waardering 8,5
- Hapje
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g oud brood
- 2 kleine uien, gesnipperd
- 1 ei
- enkele takjes peterselie of andere tuinkruiden, gesnipperd
- olie
Bereiden
Scheur of breek het brood in stukken en doe het in een grote kom. Giet er water bij tot het net onder staat. Laat 5 tot 10 minuten weken tot het zacht is.
Giet het brood door een zeef en laat het even uitlekken. Doe het weer in de kom en meng met de gesnipperde ui, het ei, de kruiden, peper en zout en eventueel andere ingrediënten.
Kneed alles tot een dik, vochtig deeg waarvan je balletjes kunt maken. Voeg eventueel wat paneermeel of extra oud brood toe als het mengsel te nat is. Rol balletjes van een eetlepel deeg.
Verhit een flinke bodem olie in een pan op een middelhoog vuur en bak de balletjes rondom goudbruin.
Serveer deze balletjes met een lekkere tomatensaus, paprikasaus, pesto of zelfs zoetzure chilisaus.
Kookboek
Het recept 'Veggie broodballetjes' is afkomstig uit het kookboek...
Kook je koelkast leeg
Too Good To Go
Gooi jij weleens met pijn in het hart eten weg? Of weet je soms ook niet wat aanvangen met dat eeuwige restje saus, brood of groenten? Houd deze anti-verspil-bijbel dan vooral in handen, want Too Good To Go heeft voor elk ingrediënt wel... lees verder
© Uitgeverij Lannoo. Beeld: Heikki Verdurme