BLT sandwich
bereiden
Ingrediënten
- 3 of 4 sneetjes gerookt spek
- 2 sneetjes brood
- 1 eetlepel zachte boter
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 of 3 blaadjes sla
- 2 of 3 plakjes tomaat
Bereiden
Bak het spek knapperig in een koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier. Rooster ondertussen de sneetjes brood en besmeer ze met de boter en de mayonaise. Bestrooi met zout en peper.
Schik de sla, de plakjes tomaat en het spek op een van de sneetjes brood. Leg het andere sneetje erbovenop en prik de sandwich met een houten prikker vast. Snijd de sandwich door en serveer.
Tip
De timing is in dit recept erg belangrijk. De toast en het spek zouden allebei nog warm moeten zijn als je de sandwich serveert. Een BLT die te laat wordt geserveerd, is nog wel lekker, maar niet zo overheerlijk als de BLT die snel wordt bereid en warm wordt geserveerd.
Kookboek
Het recept 'BLT sandwich' is afkomstig uit het kookboek...
New York - recepten uit de Big Apple
Marc Grossman
Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse gerechten zoals ze in de... lees verder
© Good CookSandwich tips
Reacties op dit recept
- Barbara Waar staat BLT voor? B= bacon !t= tomaat en L?
- redactie okoko recepten L = lettuce (sla).