Sandwich recepten
-
tip
Sandwich met ei en tuinkers
Vegetarisch, 15 min 7,7
-
tip
BLT sandwich
Vlees, 15 min 7,8
-
Baguette sandwich met kip, tomaat en tapenade
Gevogelte, 15 min 8,5
-
Baguette sandwich met rauwe ham, paprika en tomaat
Vlees, 55 min 8,0
-
Banh mi met citroengras en tofu
Vegetarisch, 30 min 7,5
-
Banh mi sandwich
Vlees, 270 min 7,8
-
Banh mi sandwich met kip
Gevogelte, 30 min 7,7
-
Banh mi sandwich met tofu en ingelegde groenten
Vegetarisch, 30 min 8,0
-
BLT sandwich met avocado en citroenmayonaise
Vlees, 10 min 8,0
-
California sandwich
Vegetarisch, 15 min 8,5
-
Chicken salad sandwich
Gevogelte, 15 min 7,8
-
Ciabatta sandwich met rosbief, rode biet en wortel
Vlees, 15 min 7,8
-
Donkere sandwich met pastrami
Vlees, 10 min 7,0
-
Driedubbele kipsandwich
Gevogelte, 15 min 8,5
-
Engelse kipsandwich
Gevogelte, 15 min 7,9
-
Gegrilde sandwich met grottenham, pesto en Parmezaanse kaas
Vlees, 20 min 7,6
-
Grote sandwich van Turks brood
Gevogelte, 25 min 7,8
-
Kipsandwich met tomaat en mozzarella
Gevogelte, 30 min 7,8
-
Komkommer-sandwich met verse kruidenkaas
Vegetarisch, 15 min 7,7
-
Landbrood sandwich met kip, blauwe kaas en walnoot
Gevogelte, 15 min 7,8
Zie ook
Sandwich
Een sandwich bestaat uit twee sneetjes brood met daartussen een eenvoudig of samengesteld beleg van in dunne plakken of kleine stukken gesneden koud vlees, vleeswaren, rauwe groente of kaas. De sandwich is genoemd naar John Montagu, de vierde graaf van Sandwich, een verstokte speler die zich koud vlees tussen twee sneetjes brood liet serveren om de speeltafel niet te hoeven verlaten om te gaan eten. Het woord 'sandwich' is betrekkelijk nieuw, maar het begrip zelf is veel ouder. Vooral op het Franse platteland was het de gewoonte om de arbeiders vlees te geven dat ze tussen twee stukken brood opaten. Ook de pan bagnat uit Nice is in wezen een sandwich, gemaakt van een goed gevuld en in olijfolie gedrenkt rond broodje, een gerecht je dat men in vele landen rond de Middellandse Zee tegenkomt. ¹)
Sandwiches met tandoorikip
Pel en rasp 1 ui. Hak 5 bolletjes gember fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de ui goudbruin. Pers 1 teentje knoflook erboven uit. Bak de gember en 2 eetlepels tandoorikruiden even mee. Roer 1 eetlepel citroensap, 125 ml Bulgaarse yoghurt en 200 g verse roomkaas erdoor. Blijf roeren tot een glad mengsel. Laat dit afkoelen. Voeg zout naar smaak toe. Snijd ½ komkommer in plakjes, bestrooi ze met zout en laat ze ca. 5 minuten staan. Dep de plakjes droog met keukenpapier. Besmeer sneetjes casinobrood met het tandoorimengsel en leg er een plakje gebraden kipfilet op. Verdeel de plakjes komkommer over de helft van de sneetjes en leg de andere sneetjes er met de kipfiletkant op. Druk de sandwiches goed aan en snijd de korstjes eraf. Snijd de sandwiches diagonaal door. Zet ze tot gebruik in de koelkast.
Sandwiches met mosterdboter en boeren achterham
Vermeng 75 g zachte boter met 2 eetlepels grove mosterd en ½ eetlepel fijngeknipte verse dragon of 2 theelepels gedroogde dragon. Voeg zout en peper naar smaak toe. Besmeer 8 sneetjes brood royaal met de mosterdboter. Leg op 4 sneetjes elk 2 dubbelgevouwen plakjes dik gesneden boeren achterham. Leg de andere sneetjes er met de besmeerde kant op. Druk de sandwiches iets aan en snijd ze diagonaal door.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ¹) | redactie]
[ Beeld: thefoodphotographer | Shutterstock.com ]