Baguette sandwich met kip, tomaat en tapenade

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8,5
  • Lunchgerecht
  • Frans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 krop eikenbladsla
  • 20 tot 30 kerstomaatjes
  • 1 bosje koriander
  • 1 hele gegrilde kip
  • 2 baguettes met maanzaad
  • 210 g olijvenpasta uit blik (of 210 g tapenade van zwarte olijven)

Bereiden

Was de eikenbladsla, de tomaatjes en de koriander. Verwijder de botjes van de kip. Snijd het vlees (met het vel er nog aan) in stukjes. Snijd de tomaatjes in plakjes. Halveer de baguettes. Snijd ze horizontaal open en rooster ze tot ze knapperig zijn.

Bestrijk de onderste helften van de halve baguettes met de olijvenpasta. Verdeel er de stukjes kip en de plakjes tomaat over. Leg er een paar blaadjes koriander op en daarna een paar blaadjes eikenbladsla. Klap de broodjes dicht en smullen maar.

Kookboek

Het recept 'Baguette sandwich met kip, tomaat en tapenade' is afkomstig uit het kookboek...

Sandwich speciaal

Maud Zilnyk

Hanteer de tips uit dit seizoenskookboek voor het maken van sandwiches en broodjes en ze worden gegarandeerd een culinair succes! De recepten zijn afkomstig uit de... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Sandwich recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!