Sandwich met ei en tuinkers
- 2 personen
- 15 min
- waardering 7,7
- Hapje
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 grote eieren
- 1 eetlepel mayonaise
- een snufje cayennepeper, of naar smaak
- 4 sneetjes dun gesneden witbrood van een goede kwaliteit
- 15 g tuinkers of bijgesneden takjes waterkers
Bereiden
Breng op middelhoog vuur een voor tweederde gevulde kleine pan water aan de kook. Doe de eieren in het water, breng weer aan de kook en laat de eieren 10 minuten koken. Dompel de eieren onmiddellijk in ijswater. Laat de eieren iets afkoelen. Pel ze dan onder de koude kraan. Dep de eieren droog met keukenpapier.
Doe de eieren in een kom en prak ze fijn met een vork of pureestamper. Schep er de mayonaise door en prak weer. Breng op smaak met zout, zwarte peper en cayennepeper.
Besmeer 2 sneetjes brood gelijkmatig met het eimengsel. Schik de tuinkers of waterkers op het eimengsel. Leg er de resterende sneetjes brood op en druk even stevig aan. Snijd met een kartelmes de korstjes van elke sandwich en snijd ze dan in 3 brede repen of in driehoekjes. Dek de sandwiches af met plasticfolie als u ze niet onmiddellijk wilt serveren. Bewaar ze maximaal 2 uur in de koelkast.
Kookboek
Het recept 'Sandwich met ei en tuinkers' is afkomstig uit het kookboek...
Uit eten in Londen
Sybil Kapoor
Met een schat aan schitterende kleurenfoto's en overheerlijke recepten is dit boek de neerslag van de vele geneugten van het Londense leven: het boek... lees verder
© Good Cook