Grote sandwich van Turks brood
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Gevogelte
bevat per portie
- 687 kcal
- 44 g eiwit
- 40 g vet
- 40 g koolhydraten
Ingrediënten
- 300 g sperziebonen
- 400 g kipfilet, in blokjes
- ½ eetlepel kipkruiden
- 2 theelepels chilipoeder
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 Turks brood
- 100 g gemengde sla
- 100 g mozzarella, in kleine blokjes
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel verse munt, fijngehakt
Bereiden
Kook in ruim kokend water met zout de sperziebonen in 8 minuten beetgaar en spoel ze in een vergiet onder koud water af. Laat ze goed uitlekken. Kruid de blokjes kipfilet met de kipkruiden en het chilipoeder en bak ze in een wok in 3 lepels hete olijfolie in ca. 5-7 minuten rondom bruin en gaar.
Snijd een Turks brood overlangs doormidden, bestrijk de snijvlakken met olijfolie en rooster de helften onder een hete grill knapperig bruin. Leg de onderkant op een grote schaal en verdeel de gemengde sla, de sperziebonen, de mozzarella en de kip erover. Sprenkel er een dressing over van het citroensap, 3 eetlepels olijfolie, de verse munt en zout en peper naar smaak. Zet de bovenkant van het brood erop.
Bron
Het recept 'Grote sandwich van Turks brood' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood