Kipsandwich met tomaat en mozzarella
- 6 personen
- 30 min
- waardering 7,8
- Lunchgerecht
- Italiaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 6 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1½ eetlepel citroensap
- 1 eetlepel verse dragon, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel citroenzeste
- 12 kipkoteletten (ongeveer 1,2 kg)
- 2 tomaten, in plakjes
- 340 g mozzarella, in plakjes
- stokbrood of ciabatta
- boter
- vers basilicum
Bereiden
Meng 3 eetlepels olie met het citroensap, de dragon, de knoflook, de citroenzeste en een flinke snuif peper en zout. Doe anderhalve eetlepel van de dressing in een kommetje en houd apart. Dep de kip droog met keukenpapier en leg ze in de rest van de dressing. Laat 30 minuten marineren op kamertemperatuur of dek af en zet 4 uur of zelfs een nacht in de koelkast.
Meng de tomaat met de apart gehouden dressing.
Verhit de resterende olie in een grote pan. Haal eventuele stukjes knoflook van het zachte kippenvlees en kruid met peper en zout.
Schroei de kip 2 tot 3 minuten aan één kant dicht. Draai de kipkoteletten om en leg de mozzarella op de kip. Dek de pan af en laat 1 tot 2 minuten bakken tot de kaas smeltend over de koteletten loopt en de kip gaar is.
Snijd het brood in 6 stukken. Toast het even in de oven en besmeer het rijkelijk met boter. Hoe meer, hoe beter. Beleg de onderkant met een koteletje en schep er wat tomaten over. Strooi een beetje basilicum over de tomaten. Dek af met de bovenste helft van het brood.
Kookboek
Het recept 'Kipsandwich met tomaat en mozzarella' is afkomstig uit het kookboek...
Vijftig tinten kip
FL Fowler
Een hilarisch kookboek als parodie op 'Vijftig tinten grijs'. Miss Chicken, een jonge scharrelkip, speelt de hoofdrol in deze grappige, soms zinderende... lees verder
© Uitgeverij Lannoo