Zalm- en komkommer sandwiches
voorbereiden
bereiden
wachten
Bevat per portie
130 kcal
7 g eiwit
7 g vet
11 g koolhydraten
Ingrediënten
- ½ komkommer
- 10 sneetjes bruin casinobrood
- 1 bakje verse roomkaas met mierikswortel
- 150 g gerookte zalm
- 2 eetlepels fijngehakte dille
Voorbereiden
Schil de komkommer en schaaf hem in flinterdunne plakjes. Spreid de plakjes uit op een platte schaal en strooi er zout en peper over. Laat de komkommer minstens een uur staan.
Bereiden
Bestrijk de sneetjes brood met de mierikswortel-roomkaas. Leg op 5 sneetjes plakjes zalm.
Dep de plakjes komkommer droog met keukenpapier. Leg de plakjes op de zalm. Strooi de dille erover en leg de andere sneetjes er met de besmeerde kan top.
Druk de sandwiches goed aan en snijd de korstjes eraf. Snijd de sandwiches diagonaal door en rangschik ze op een schaal.
Het recept 'Zalm- en komkommer sandwiches' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Bogdan Wankowicz | Shutterstock.com