Zalm- en komkommer sandwiches

10 stuks
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 8,1obv 13 waarderingen

Bevat per portie

130 kcal
7 g eiwit
7 g vet
11 g koolhydraten

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 10 sneetjes bruin casinobrood
  • 1 bakje verse roomkaas met mierikswortel
  • 150 g gerookte zalm
  • 2 eetlepels fijngehakte dille

Voorbereiden

Schil de komkommer en schaaf hem in flinterdunne plakjes. Spreid de plakjes uit op een platte schaal en strooi er zout en peper over. Laat de komkommer minstens een uur staan.

Bereiden

Bestrijk de sneetjes brood met de mierikswortel-roomkaas. Leg op 5 sneetjes plakjes zalm.

Dep de plakjes komkommer droog met keukenpapier. Leg de plakjes op de zalm. Strooi de dille erover en leg de andere sneetjes er met de besmeerde kan top.

Druk de sandwiches goed aan en snijd de korstjes eraf. Snijd de sandwiches diagonaal door en rangschik ze op een schaal.

Het recept 'Zalm- en komkommer sandwiches' wordt je aangeboden door . Beeld: Bogdan Wankowicz | Shutterstock.com

Sandwich tips