Knoflookbrood op de barbecue
bereiden
Bevat per portie
393 kcal
14 g eiwit
28 g vet
48 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 bol knoflook
- 100 ml olijfolie
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt
- 150 g verse roomkaas
- 1 donkerbruin stokbrood, in dikke plakken
Bereiden
Haal de teentjes van de bol knoflook los, maar pel ze niet. Verwarm in een steelpan met dikke bodem de olijfolie met de knoflookteentjes op zacht vuur. Laat de teentjes in 10 minuten zacht worden en licht kleuren en dan iets afkoelen in de olie. Knijp de teentjes tussen duim en wijsvinger boven een kom uit en meng de knoflookpuree met de Italiaanse kruiden, de roomkaas en 2-3 eetlepels van de olijfolie tot een smeuïge pasta. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
Bestrijk de plakken stokbrood met de knoflookpasta. Leg de plakjes op een stuk aluminiumfolie weer tot een stokbrood tegen elkaar aan en verpak het brood goed in de folie. Bestrijk het rondom met wat van de olijfolie. Leg het brood in het folie 10-15 minuten op het barbecue-rooster, keer het regelmatig en laat het brood knapperig en warm worden.
Extra benodigd
Aluminiumfolie, barbecue
Het recept 'Knoflookbrood op de barbecue' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood
Stokbrood tips
Reacties op dit recept
- Francien Dit lijkt mij een heerlijk stokbrood, ga het proberen.
- els Moet het stokbrood al afgebakken zijn?