Gevuld stokbrood met gehakt, feta en pijnboompitjes
bereiden
Bevat per portie
535 kcal
38 g eiwit
26 g vet
37 g koolhydraten
Ingrediënten
- 500 g lams- of rundergehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 ui, gesnipperd
- ½ eetlepel chilipoeder
- 1 theelepel djinten (gemalen komijn)
- 1 stokbrood
- 2 eetlepels munt of peterselie, fijngehakt
- 100 g feta, in kleine blokjes
- 2 eetlepels pijnboompitten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak het lams- of rundergehakt in een koekenpan rul. Voeg de knoflook toe, schep de ui, het chilipoeder en de djinten erdoor en bak alles nog ca. 3 minuten op zacht vuur.
Snijd de bovenkant van het stokbrood (of kapjes van 4 harde witte broodjes) af en hol het brood een beetje uit. Roer de munt of peterselie door het gehakt en voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Vul het stokbrood met het gehakt, druk het goed aan.
Strooi er de feta en pijnboompitjes over en bak het stokbrood in de oven in ca. 15-20 minuten knapperig bruin. Snijd het brood in vier stukken en serveer ze op borden met gemengde sla.
Het recept 'Gevuld stokbrood met gehakt, feta en pijnboompitjes' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood
Stokbrood tips
Reacties op dit recept
- Joost Dit is heerlijk. Makkelijk te maken, maar eenmaal op tafel proeft het alsof je in het betere restaurant zit. Had de gehakt al een paar uur eerder gemaakt waardoor alles een beetje heeft kunnen settelen. Met tabouleh een goeie combi (of het Okoko recept couscous met salade van kerstomaatjes en bosui).
- Marjolein Wij vonden dit erg lekker (gezin met 2 kinderen). Als extra toevoeging heb ik het stokbrood ingesmeerd met kruidenboter voor het gehakt er in te doen.
- J. Gemakkelijk, en erg lekker!
- linda Een 1/2 eetlepel chilipoeder is echt te veel van het goede. Erg scherp!
- Inge Stokbrood viel uit elkaar voordat 'ie de oven in moest... handig is anders. Het paste ook niet in onze oven (oeps) ik ben benieuwd!
- Hélène Meten is weten!!
- Herman Als tegenhanger van de chili, doe wat rozijnen door het gehakt.