Tosti met gegrilde groenten en chutney
bereiden
Ingrediënten
- 8 witte boterhammen
- 4 eetlepels + extra gezouten boter
- 50 g + extra muntchutney (zie het recept elders op Okoko recepten)
- 1 aardappel, beetgaar gekookt en in plakken van 1 cm dik
- 1 biet, beetgaar gekookt en in plakken van 1 cm dik
- 1 komkommer, in schuine plakken van 1 cm dik
- 1 tomaat, in schijfjes
- 1 ui, in fijne ringen
- 1 theelepel chaat masala
- 1 theelepel zout
- tomatenketchup (eventueel)
Bereiden
Besmeer alle boterhammen aan de bovenkant met de boter en de chutney.
Verdeel over 4 boterhammen de aardappel, biet, komkommer, tomaat en ui. Bestrooi met de chaat masala en het zout. Dek af met de andere 4 boterhammen (met de besmeerde zijde naar beneden).
Verhit wat boter in een koekenpan op middelhoog vuur en gril de tosti's in 5-7 minuten per zijde goudbruin. Je kunt hier ook een contactgrill of tosti-ijzer voor gebruiken.
Snijd de tosti's diagonaal doormidden en serveer met muntchutney of tomatenketchup.
Vegan
Liever vegan? Vervang de boter dan door plantaardige boter en ½ theelepel zout.
Opmerking
Dit is absoluut geen authentiek Indiaas recept, maar in Mumbai wordt deze variant op de tosti overal geserveerd. Het is de perfecte snack. Deze variant is alleen met groenten, al voegen straatverkopers er soms ook kaas aan toe.
Kookboek
Het recept 'Tosti met gegrilde groenten en chutney' is afkomstig uit het kookboek...
De bijbel van de Indiase keuken
Paulami Joshi
Van biryani tot curry's en dahl en van naan tot samosa's: in 'De bijbel van de Indiase keuken' neemt Paulami Joshi je mee op reis door het immense India: een land zo groot en rijk aan verschillende talen en culturen dat je amper van een land kunt spreken
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Sven Benjamins