Tosti gerookte makreel en smeerkaas

  • 1 persoon
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Lunchgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 sneetjes wit speltbrood
  • ½ theelepel grove mosterd
  • 1 theelepel crème fraîche
  • 1 theelepel citroenzeste
  • 1 mespuntje mierikswortel
  • 50 g gerookte makreel
  • 2 eetlepels smeerkaas

Bereiden

Bestrijk een snee speltbrood met de mosterd. Meng de crème fraîche, citroenzeste en mierikswortel en verdeel over de snee speltbrood met mosterd.

Verdeel de gerookte makreel over het mengsel. Bestrijk de andere snee speltbrood met de smeerkaas en leg dat op de snee met makreel.

Gril de tosti 5 minuten in een contactgrill. Snijd de tosti diagonaal doormidden en genieten maar.

Extra benodigd

Contactgrill

Tip

'Voor een perfecte tosti gebruik je boterhammen van 1,8 cm dik op een contactgrill. Zorg dat de temperatuur van de contactgrill 200 °C is. De perfecte grilltijd is 5 minuten en doorsnijden doe je het beste diagonaal met een gekarteld broodmes.' - Jasper Kool

Kookboek

Het recept 'Tosti gerookte makreel en smeerkaas' is afkomstig uit het kookboek...

Het ultieme tostiboek

Jasper Kool

Met slechts een paar simpele, maar smaakvolle ingrediënten creëer je de lekkerste tostivariaties! 'Het ultieme tostiboek' biedt verrassende tostirecepten ingedeeld in Klassiek, Trendy, Cheffy, Hollands, Spicy, Mediterraan, Werelds en Zoet... lees verder

© Carrera Culinair

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Tosti recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!