Tosti met manchego en chorizo

  • 1 tosti
  • 35 min
  • waardering 7,7
  • Lunchgerecht
  • Spaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 bakchorizo, in de lengte gehalveerd en in plakjes gesneden
  • 2 sneden zuurdesemroggebrood of bruin brood
  • 1 eetlepel boter, op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel mayonaise
  • een kleine handvol rucola
  • 30 g manchego, in plakjes

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C (gasstand 6) en leg de paprika op een bakplaat. Rooster de paprika 20 tot 25 minuten tot hij zacht is. Haal de paprika uit de oven en laat hem afkoelen. Snijd hem in stukken en gooi de zaden en zaadlijsten weg.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de chorizo 3 minuten per kant of tot de worst gaar is. Zet even opzij.

Besmeer de sneden brood met de boter en leg ze op het werkvlak, de beboterde kanten naar onder. Bestrijk een snee met de mayonaise en beleg met de rucola, de manchego, de paprika en de hete chorizo. Leg de andere snee brood erop, met de beboterde kant naar boven, druk aan met een spatel.

Verhit nog een koekenpan op matig vuur en bak de tosti 3 tot 4 minuten aan elke kant, tot de kaas gesmolten is en het brood geroosterd en goudbruin. Je kunt ook een tosti-ijzer of paninimaker gebruiken.

Opmerking

Manchego is een fantastische schapenkaas uit Spanje. Zeer rijk aan eiwitten, wat onder meer betekent dat hij niet van hoge temperaturen houdt. Toch is het een geweldige kaas voor tosti's, vooral in combinatie met chorizo.

Kookboek

Het recept 'Tosti met manchego en chorizo' is afkomstig uit het kookboek...

Tosti & Toast

Fern Green

'Tosti & Toast' biedt meer dan 50 recepten voor tosti's, panini's en andere gegrilde sandwiches. Maak klassiekers als croque monsieur, tuna melt en... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Tosti recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!