Tosti pastrami met komijnekaas
- 11 persoon
- 15 min
- waardering 7,5
- Lunchgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- olie, om in te bakken
- 50 g pastrami, in blokjes
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 sneetjes desembrood
- 3 plakken komijnekaas
- truffelmayonaise, om in te dopen (zie onderaan het recept)
Bereiden
Verhit de olie in een pan en bak de pastrami 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak dit nog eens 2 minuten mee.
Beleg een snee desembrood met de gebakken pastrami. Leg de plakken komijnekaas op de pastrami en top af met de andere snee desembrood.
Gril de tosti 5 minuten in een contactgrill tot de kaas gesmolten is. Snijd de tosti diagonaal doormidden en serveer met de truffelmayonaise.
Extra benodigd
Contactgrill
Truffelmayonaise
Roer 4 eetlepels mayonaise en 2 eetlepels truffeltapenade goed door elkaar in een kommetje.
Tip
'Voor een perfecte tosti gebruik je boterhammen van 1,8 cm dik op een contactgrill. Zorg dat de temperatuur van de contactgrill 200 °C is. De perfecte grilltijd is 5 minuten en doorsnijden doe je het beste diagonaal met een gekarteld broodmes.' - Jasper Kool
Kookboek
Het recept 'Tosti pastrami met komijnekaas' is afkomstig uit het kookboek...
Het ultieme tostiboek
Jasper Kool
Met slechts een paar simpele, maar smaakvolle ingrediënten creëer je de lekkerste tostivariaties! 'Het ultieme tostiboek' biedt verrassende tostirecepten ingedeeld in Klassiek, Trendy, Cheffy, Hollands, Spicy, Mediterraan, Werelds en Zoet... lees verder
© Carrera Culinair