Volkorenbrood met rookvlees en komkommersalade
1 persoon
bereiden
bereiden
Bevat per portie
173 kcal
10 g eiwit
9 g vet
16 g koolhydraten
Ingrediënten
- ½ komkommer, zonder zaadjes, in kleine blokjes
- 2 eetlepels Griekse yoghurt (0% vet)
- ½ eetlepel mayonaise
- 2 eetlepels peterselie en/of munt, fijngehakt
- 2 sneetjes volkorenbrood
- 4-6 plakjes lichtgezouten runderrookvlees of 2 plakjes ham
- ½ bakje tuinkers
Bereiden
Meng de komkommerblokjes in een kom met de Griekse yoghurt, mayonaise en peterselie en/of munt. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Bestrijk de sneetjes volkorenbrood dun met wat komkommersalade en leg er per sneetje 2-3 plakjes rookvlees of 1 plakje ham losjes op. Schep hierop de rest van de salade en garneer met een toef tuinkers.
Het recept 'Volkorenbrood met rookvlees en komkommersalade' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood