Mini-sandwiches van volkorenbrood met eiersalade
bereiden
wachten
Bevat per portie
171 kcal
10 g eiwit
9 g vet
13 g koolhydraten
Ingrediënten
- 5 eieren
- 4 gedroogde tomaatjes op olie, in kleine stukjes
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eetlepels basilicum, fijngehakt
- 2-3 eetlepels olijfolie met truffelaroma
- 8 sneetjes fijn donker volkorenbrood
Bereiden
Kook de eieren in ca. 10 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze. Prak de eieren in een diep bord fijn. Schep de tomaat met de Parmezaanse kaas en het basilicum door de eieren. Roer er zoveel truffelolie door dat een smeuïge salade ontstaat. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de eiersalade liefst een half uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Bestrijk 4 sneetjes brood royaal met de eiersalade. Leg de andere sneetjes erop, druk ze lichtjes aan en snijd de sandwiches diagonaal door. Leg de sandwiches op een schaal.
Het recept 'Mini-sandwiches van volkorenbrood met eiersalade' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood
Eiersalade tips
Reacties op dit recept
- g Wat een lekkere hapjes, ga ik doen maar niet met truffels.