Wentelteefjes met honing
bereiden
Ingrediënten
- ½ oud boerenbrood, in sneetjes van 2 cm dik
- 250 ml melk + 100 ml extra
- 4 eieren
- 200 ml plantaardige olie
- 250 g vloeibare honing
- 2 eetlepels oranjebloesemwater
Bereiden
Haal de sneetjes brood snel door de melk, zonder dat ze al te veel doordrenkt raken. Zet weg. Klop de eieren in een diep bord met 100 ml melk.
Verwarm de olie in een pan op hoog vuur. Doop elk sneetje brood in het melk-eimengsel en bak de sneetjes snel aan beide kanten in de olie, ze moeten mooi goudbruin worden.
Verwarm de honing met het oranjebloesemwater in een pannetje op heel laag vuur. Schenk de honing over de warme wentelteefjes.
Variatietip
Je kunt pistachenootjes, walnoten of andere noten, gedroogd fruit of ook sinaasappelsap door de honing mengen.
Kookboek
Het recept 'Wentelteefjes met honing' is afkomstig uit het kookboek...
Baklava
Marie Chemorin
Je vindt in dit boekje alle grote namen op het gebied van oosters gebak: baklava, gazellehoorns, Turks fruit, zalabiya, sfenzj. Maar ook minder bekende... lees verder
© Uitgeverij Becht