Wentelteefjes van rozijnenbrood van Bill Granger

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 375 ml melk
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 80 g fijne kristalsuiker
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • snuf nootmuskaatpoeder
  • 8 sneden rozijnenbrood van 1 dag oud
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • ahornsiroop (maple syrup)
  • poedersuiker, om te bestrooien

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Klop met een garde de eieren, melk, vanille-extract, suiker, kaneel en nootmuskaat door elkaar en giet dit in een grote, ondiepe kom. Week de 8 sneden in het eiermengsel totdat ze helemaal doorweekt zijn.

Verhit een grote koekenpan op een matig vuur. Voeg de boter toe en als die begint te sissen de sneden brood en bak die 1-2 minuten aan elke kant of tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan, leg ze op een bakplaat en bak ze 10 minuten of tot ze een beetje gerezen en goudgeel zijn.

Besprenkel ze met siroop en strooi er poedersuiker over.

Kookboek

Het recept 'Wentelteefjes van rozijnenbrood van Bill Granger' is afkomstig uit het kookboek...

In de keuken

Dit is alweer het vierde boek van de succesvolle Australische kok Bill Granger. Het is een fris en dynamisch boek met prachtige foto's in reportagestijl, die het koken

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Wentelteefjes tips