Pittige worstenbroodjes

36 stuks
bereiden

waardering 7,8obv 14 waarderingen

Ingrediënten

  • 12 vellen bladerdeeg, ontdooid
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 eetlepel olie
  • 4 lente-uitjes, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 kleine rode peper, fijngehakt
  • 2-3 theelepels kerriepoeder
  • 750 g half-om-half varkens- en kalfsgehakt
  • 80 g vers broodkruim
  • 1 ei, extra, losgeklopt
  • 3 gedroogde shiitakes, geweekt in warm water en fijngehakt
  • 3 eetlepels verse koriander, gehakt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet twee bakplaten licht in. Bestrijk de randen van de vellen bladerdeeg met wat losgeklopt ei.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de lente-uitjes, knoflook, rode peper en het kerriepoeder. Schep ze in een kom en meng ze met het gehakt, broodkruim, extra ei, de shiitakes, koriander en sauzen.

Spuit of schep de vulling in de lengte midden op elk velletje deeg. Bestrijk de randen met losgeklopt ei. Rol het deeg om de vulling, druk de randen goed aan en leg de pakketjes met de naad naar beneden op de bakplaten. Bestrijk het deeg met wat ei en snijd elk pakketje in drie stukjes.

Maak twee kleine inkepingen boven in de broodjes. Leg ze op de bakplaten en bak ze 15 minuten. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en bak ze nog 15 minuten, tot ze gerezen en goudbruin zijn.

Kookboek

Het recept 'Pittige worstenbroodjes' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker hartig

Van hartige hoofdgerechten tot kleine hapjes - 'Lekker hartig' biedt recepten voor huisge-maakte taarten, quiches, flans, pasteien, broden en pizza's om te water... lees verder

© De Lantaarn

Worstenbroodjes tips