Worstenbroodjes met lamsgehakt van Annabel Langbein
bereiden
Ingrediënten
- 400 g mager lamsgehakt
- 250 g grof gesneden varkens- of runderworstvlees
- 1 appel, geschild en grof geraspt
- 2 eieren (1 dooier en eiwit apart)
- 1 kleine ui, grof geraspt
- 1 teentje knoflook, geplet
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- ½ theelepel gehakte rozemarijn
- 3 fijngehakte salieblaadjes
- 1 theelepel vruchtenchutney of tomatensaus
- mespuntje chilivlokken
- 2 grote vellen bladerdeeg
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe het gehakt en het worstvlees in een grote kom met de geraspte appel, 1 heel ei en 1 eiwit, de ui, knoflook, kruiden, chutney of tomatensaus, 1 theelepel zout, peper en chili. Meng alles door elkaar tot een samenhangende massa.
Leg de 2 vellen bladerdeeg op een werkblad. Leg de helft van het vleesmengsel als een lange worst 6 cm van de kant van elk vel.
Rol het deeg op en snijd de rol in 6 even grote stukken. Leg ze met de naad naar beneden op de bakplaat.
Maak met een scherp mesje 2 of 3 inkepingen in de bovenkant van elk broodje om de stoom te laten ontsnappen. Maak een glazuur door de eidooier te mengen met 1 eetlepel water. Kwast dit over de broodjes.
Bak de broodjes 30-35 minuten of tot ze goudbruin zijn. Controleer in de laatste 10 minuten of er vocht uit is gelopen. Dep eventueel vocht op met keukenpapier om te zorgen dat de broodjes lekker knapperig blijven.
Extra benodigd
Bakpapier
Tip
Door de toevoeging van geraspte appel zijn deze zelfgemaakte worstenbroodjes licht en sappig. Je kunt ook andere smaken toevoegen aan het basismengsel van vlees, appel, ei en ui - maak bijvoorbeeld een Griekse versie met olijven, knoflook, rozemarijn en feta of een Italiaanse met basilicum, zongedroogde tomaten en knoflook. Kun je geen goede kwaliteit worstvlees vinden, knijp dan je favoriete worstjes uit hun velletje.
Kookboek
Het recept 'Worstenbroodjes met lamsgehakt van Annabel Langbein' is afkomstig uit het kookboek...
De free range cook
Annabel Langbein
In 'De free range cook' gaat Annabel thematisch te werk met zeer gevarieerde recepten. Eenvoud staat bij haar centraal: geen gastronomische hoog
... lees verder © Unieboek