Merguez op een puree van zwarte bonen met bosui en rettich
bereiden
Ingrediënten
- 400 g zwarte bonen (blik)
- 50 g rettich, in kleine blokjes
- 25 g bosui, in dunne ringetjes
- 12 merguez (Turkse of Marokkaanse slager)
- olijfolie
Bereiden
Laat de bonen uitlekken en vang het vocht op. Gaar de bonen in een stoompan (het mag ook in water, maar dan nemen de bonen meer vocht op) en pureer de bonen met wat opgevangen vocht zodat een smeuïg geheel ontstaat. Meng dit met de rettich, de bosui en zout en peper. Bak de merguez in wat olie in 12-15 minuten gaar. Schep op elk bord 3 quenelles van de bonenpuree leg op elke quenelle een worstje en spuit er wat ketchup naast.
Extra benodigd
Mixer of keukenmachine
Tip
'Je kunt kant-en-klare ketchup gebruiken, maar je kunt ketchup ook heel goed zelf maken. Zie bijvoorbeeld mijn recept voor zelfgemaakte ketchup, dat je kunt vinden bij het overzicht van chefrecepten.' - Han Schuiten
Het recept 'Merguez op een puree van zwarte bonen met bosui en rettich' wordt je aangeboden door chef Han Schuiten van restaurant De Witte Uyl. Beeld: Elvira C | Shutterstock.com