Jamie Oliver: aardappelsalade met avocado en tuinkers
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,9
- Bijgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 700 g schoongeboende nieuwe aardappeltjes
- 1 grote rijpe avocado
- 3 bakjes tuinkers
- olijfolie
- sap van 1-2 citroenen
Bereiden
Kook de nieuwe aardappeltjes gaar in gezouten kokend water en giet ze af. Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit. Schil de avocado en snijd hem in de lengte in dikke plakken of brokken (of hoe je wilt, eigenlijk) en leg ze in een kom.
Snijd de wat grotere aardappels in tweeën, zo komt het vruchtvlees in aanraking met de olijfolie en het citroensap. De kleintjes kun je heel laten. Doe ze erbij in de kom. Voeg bijna alle tuinkers toe en naar smaak olijfolie en citroensap.
Breng de salade op smaak, schep hem om en serveer hem op een groot bord met de rest van de tuinkers erover gestrooid. Deze salade is subliem bij kip, vis of als salade op zich, vooral 's zomers.
Kookboek
Het recept 'Jamie Oliver: aardappelsalade met avocado en tuinkers' is afkomstig uit het kookboek...
The Naked Chef is terug
Jamie Oliver
'Dit boek gaat over thuis koken, het heeft niets te maken met restaurant-eten. Boordevol handige tips en eenvoudige ingrediënten - voor een maximum aan smaak... lees verder
© Kosmos Uitgevers. Beeld: David Loftus