Jamie Oliver: kip goujons met noedels
- 1 persoon
- 10 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Gevogelte
Ingrediënten
- 115 g gedroogde, middeldikke eiernoedels
- 2 eetlepels olie
- 1 scharrelkipfilet, in repen van 2½ cm breed
- 1 stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim, geschild, in dunne plakjes
- 1 verse rode chilipeper, van zaadjes ontdaan en in dunne ringetjes
- 1 theelepel vijfkruidenpoeder
- 3 lente-uitjes, in dunne plakjes
- scheutje sojasaus
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 handjevol verse koriander, grof gehakt
- ½ citroen
Bereiden
Gooi de noedels in een pan met kokend water en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking - als het goed is, hebben ze maar een paar minuten nodig.
Laat terwijl de noedels koken een koekenpan heel heet worden. Giet er de olie in en laat ook die heet worden. Doe er de repen kip, de gember en de chilipeper in. Hussel en strooi er het vijfkruidenpoeder over. Doe er, wanneer de repen kip bruin zijn, de lente-uitjes, sojasaus en honing bij.
Laat de noedels uitlekken in een vergiet. Meng de uitgelekte noedels en de koriander door het kipmengsel. Doe er zout en peper naar smaak bij en een kneepje citroen.
Kookboek
Het recept 'Jamie Oliver: kip goujons met noedels' is afkomstig uit het kookboek...
Jamie's dinners
Jamie Oliver
Twee jaar wachten wordt eindelijk beloond, en hoe... Jamie Oliver komt met 'Jamie's dinners' terug met een toptitel boordevol heerlijke gerechten, die zoals altijd... lees verder
© Kosmos Uitgevers. Beeld: David Loftus