Vitello tonnato van John Torode
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 1 eierdooier
- 2 theelepels witte azijn
- 1 theelepel Dijon-mosterd
- 1 blikje tonijn op olie of 100-120 g van een rest tonijn
- 100 ml goede olijfolie
- 1 citroen, in 6 parten
- 500 g koud, gebraden kalfsvlees aan een stuk
- 10 sprieten bieslook, fijngehakt
- 1 brood
Bereiden
Doe de dooier met de azijn in een kom en roer er een witte massa van. Voeg de mosterd en de tonijn toe, roer er druppelsgewijs 90 ml van de olie door en maak er mayonaise van. Proef, corrigeer de smaak en knijp er het sap van 2 partjes citroen boven uit.
Snijd het vlees zo dun mogelijk. Verdeel de plakjes over vier borden (of een grote schaal) en besprenkel ze met olijfolie. Strooi er het bieslook over en giet de saus in een zigzagpatroon over het vlees - zoals een kind dat aan het knoeien is (dat is de enige goede manier om te koken: u moet er lol in hebben als een kind; mijd gestresste toestanden als de pest). Leg er de partjes citroen bij en zet het met brood op tafel.
Opmerking
'Ik ben dol op Italianen. Alleen zij zijn zo handig geweest om een rest gebraden kalfsvlees te combineren met een rest tonijn - en u zult moeten toegeven dat het prima werkt. Mals vlees met zilte tonijnmayonaise - de slimmeriken.' - John Torode
Kookboek
Het recept 'Vitello tonnato van John Torode' is afkomstig uit het kookboek...
Rund
John Torode
In 'Rund' leert chef-kok John Torode je op elke mogelijke wijze rundvlees te bereiden. Naast geweldige recepten geeft hij ook uitgebreide informatie over de verschil... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck