Choco cappuccino
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 2 eetlepels suiker
- scheutje cointreau (eventueel)
- 100 g extra pure chocola, in kleine stukjes
- snufje cacaopoeder
Voorbereiden
Breng in een steelpan 200 ml slagroom (hou 50 ml apart!) aan de kook met 1 eetlepel suiker en eventueel de cointreau. Strooi in één keer alle chocola erbij en blijf roeren (op heel zacht vuur) tot je een mooie egale dikke substantie hebt zonder klontjes. Laat niet meer koken, de chocola moet alleen smelten.
Giet het dikke mengsel in vier kleine espressokopjes en zet ze een uurtje in de koelkast om op te stijven.
Bereiden
Klop de resterende 50 ml slagroom lobbig met 1 eetlepel suiker. Lepel dit over de chocoladekopjes. Bestrooi met een snufje cacaopoeder door een theezeefje. Serveer op schoteltjes en met kleine lepeltjes. Eventueel met een klein koekje erbij.
Extra benodigd
Theezeefje
Kookboek
Het recept 'Choco cappuccino' is afkomstig uit het kookboek...
Koken met Karin
Karin Luiten
Veel mensen houden van lekker eten, maar vinden koken eigenlijk vooral lastig en tijdrovend, zeker als er bezoek op komst is. Help, wat moet je maken?... lees verder
© Uitgeverij BechtKoken met Karin tips
Reacties op dit recept
- j Zalig. Wel een dikmaker...
- j Al 5 maal gemaakt. Zo lekker.
- geelhuis Jummie... heerlijk!
- peter Euh.. ik heb er ijs en oud hollandse koek bij gedaan, dit alles op een bord zag er mooi uit en super lekker.
- g Mmm... lekker...
- Lies Mijn familie en vrienden zijn heel enthousiast over deze chocolademousse. Ik maak het zeker 2 keer per maand. De mousse doe ik niet in kopjes maar in kleine weckpotjes (Dille & Kamille). Dan kan ik er ook een paar meegeven voor thuis.