Zalm uit de oven met pesto en rauwe ham
bereiden
Ingrediënten
- 4 zalmfilets zonder vel
- 4 flinke eetlepels verse pesto
- 1 citroen
- 8 plakjes rauwe ham
- scheutje olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Besmeer de bovenkant van de zalmfilets met pesto. Rasp wat citroenschil erboven. Verpak de zalmfilets vervolgens in de plakjes rauwe ham. Vet een braadslee in met wat boter of olie en leg de zalmfilets erin. Besprenkel met een klein beetje olijfolie.
Zet de braadslee op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Na 8-10 minuten (afhankelijk van de dikte van je filets) is de ham knapperig, en de zalm nét gaar en nog heerlijk zacht en mals. Lekker met venkel uit de oven.
Tip
Metaal geleidt de warmte het best, dus de vis is sneller gaar in de braadslee of op de bakplaat dan in een keramieken ovenschaal.
Kookboek
Het recept 'Zalm uit de oven met pesto en rauwe ham' is afkomstig uit het kookboek...
Koken met Karin
Karin Luiten
Veel mensen houden van lekker eten, maar vinden koken eigenlijk vooral lastig en tijdrovend, zeker als er bezoek op komst is. Help, wat moet je maken?... lees verder
© Uitgeverij BechtZalm tips
Reacties op dit recept
- Yos Lekker
- Inge Was erg lekker! Zeker met zelfgemaakte pesto (basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en olijfolie) en Serranoham.
- René Erg lekker! Snel te bereiden. En gezond, volledige maaltijd. Bedankt voor dit recept. Ik ga dit vaker klaarmaken.
- liesbeth Deze zalm uit de oven is echt een topper, dankjewel Karin! De combinatie met pesto en rauwe ham is verrukkelijk. Ik had nog Bauernschinken van Appie liggen, de volgende keer probeer ik serranoham.