Zalm met tapenade en kerstomaatjes uit de oven
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 100 g groene olijven zonder pit
- 50 g pistachenoten
- olijfolie
- 700 g zalmfilet aan één stuk
- kerstomaatjes met kroontje
- gedroogde tijm
- enkele plukjes dille
Bereiden
Mix in een keukenmachine of blender de olijven met de pistachenoten en een scheut olijfolie.
Snijd de zalm in stukken en leg deze in een ovenschaal. Schik de tapenade tussen de zalmstukken.
Leg de tomaatjes in een andere ovenschaal. Kruid met peper, zout en wat gedroogde tijm en giet er wat olijfolie over.
Zet samen 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Werk af met wat dille.
Extra benodigd
Keukenmachine of blender
Kookboek
Het recept 'Zalm met tapenade en kerstomaatjes uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Puur eten 2
Pascale Naessens
De romantische stijl van koken van Pascale Naessens slaat aan vanwege de heerlijke, eenvoudige recepten die voor iedereen haalbaar zijn. Alles begint
... lees verder © Uitgeverij LannooZalm tips
Reacties op dit recept
-
sofie
Zijn dit gezouten pistachenoten?
- Laura Normaal niet, maar werkt ook (kruid dan wel niet meer af met zout).