Jamie Oliver: zalm met mierikswortel en bietjes
bereiden
Ingrediënten
- 2 zalmfilets van 225 g, zonder graat en overdwars ½ cm diep ingesneden
- 6-8 kleine bietjes, zachtgekookt en in plakjes
- 1 klein handje verse marjolein, blaadjes geplukt
- olijfolie
- balsamicoazijn
- 2 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels mierikswortelcrème
- sap van 1 citroen
- 1 handvol rucola of waterkers
Bereiden
Leg de zalmfilets op het vel in een pan met anti-aanbaklaag. Druk er zachtjes op met een spatel zodat ze niet opkrullen. Na een minuutje moeten ze licht goudbruin zijn. Keer de filets om, bestrooi ze met zout en leg ze 10 tot 15 minuten onder de gril tot ze net gaar zijn.
Onderwijl kun je de bietjes marineren met de marjolein, een beetje olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout. Meng de mierikswortelcrème met de crème fraîche en breng het voorzichtig op smaak met peper en zout en citroensap.
Leg de bietjes samen met de zalm op twee borden, strooi er wat rucola overheen en besprenkel het met mierikswortelsaus.
Extra benodigd
Grill
Kookboek
Het recept 'Jamie Oliver: zalm met mierikswortel en bietjes' is afkomstig uit het kookboek...
Happy Days met the Naked Chef
Jamie Oliver
"Mijn boeken zijn voor mensen die de kortste weg willen nemen, maar ook iets fantastisch van hun dagelijkse maaltijden willen maken. Mensen die zichzelf en hun
... lees verder © 2007 Jamie Oliver Enterprises Limited. Beeld: David LoftusJamie Oliver tips
Reacties op dit recept
- Monique Heel lekker en makkelijk. Handig om te maken als je eters krijgt en je hebt niet al te veel tijd.
- Pietje Gezond en heel smakelijk, een echte aanrader.