Couscous salade met paprika en groene kruiden
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 100 ml olijfolie
- 350 g couscous
- 3 geroosterde paprika's (pot), in blokjes
- ½ gepekelde citroen, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels fijngesneden peterselie
- 3 eetlepels fijngesneden koriander
- 3 eetlepels fijngesneden munt
Bereiden
Breng 400 ml water met 1 theelepel zout en 1 eetlepel olie aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de couscous erdoor. Laat de couscous 1 minuut wellen. Wrijf de korrels met de vingertoppen los.
Meng de overige ingrediënten door de couscous. Laat de salade minimaal 1 uur staan, zodat de smaken kunnen intrekken.
Kookboek
Het recept 'Couscous salade met paprika en groene kruiden' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Marokko
diverse auteurs
Eén kijkje in de Marokkaanse keuken en je bent om. Ervaar de overvloed van heerlijke geuren en glinsterende kleuren. In dit Afrikaanse land zijn specerijen als venkel... lees verder
© InmercCouscous salade tips
Reacties op dit recept
- Olaf Lekkere zomerse couscous salade, gaat een beetje de kant van een tabouleh op.