Couscous salade met tomaten en avocado
bereiden
Ingrediënten
- 250 g couscous
- olijfolie
- 2 rijpe avocado's
- sap van 1 citroen
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 4 tomaten, in kleine blokjes
- 50 g rucola, grof gehakt
Bereiden
Breng 500 ml water aan de kook met een beetje zout. Voeg de couscous toe en neem van het vuur. Dek af en laat ongeveer 5 minuten wellen. Roer de korrels los. Roer 8 eetlepels olijfolie onder de couscous.
Pel de avocado's, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Besprenkel de avocadostukjes met citroensap om te voorkomen dat ze verkleuren.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Meng de avocadostukjes, de tomatenblokjes en de rucola voorzichtig onder de couscous. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper, zeezout en eventueel nog wat citroensap en olijfolie. Werk af met de pijnboompitten.
Kookboek
Het recept 'Couscous salade met tomaten en avocado' is afkomstig uit het kookboek...
Op de barbecue
Dominique Wynter
'Op de barbecue' bevat ruim 100 eenvoudige, feestelijke en vooral superlekkere barbecuerecepten. De gerechten kunnen zowel buiten als binnen op de tafelbarbecue... lees verder
© Standaard Uitgeverij