Tabouleh (basisrecept)
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 20 kerstomaatjes, in vieren gesneden
- 175 g fijne bulgur
- 1 grote bos verse peterselie, fijngehakt
- 1 komkommer, in blokjes gesneden
- 4 lente-uitjes, fijngesneden
- 1 groene paprika, van zaadjes ontdaan en fijngehakt
- 3 takjes verse munt, fijngehakt
- het sap van 1 citroen
- 100 ml olijfolie
Bereiden
Doe de partjes tomaat in een zeef en laat ze uitlekken.
Doe de bulgur in een kom, giet er zoveel heet water bij dat de korrels onderstaan en laat ze 15 minuten wellen. Laat de bulgur uitlekken in een met kaasdoek beklede zeef en druk er zo veel mogelijk vocht uit.
Meng peterselie, komkommer, lente-uitjes en paprika in een kom. Doe er eerst de munt en bulgur en dan de partjes tomaat bij.
Klop citroensap, 2 theelepels zout en olijfolie in een kommetje en meng deze dressing door de tabouleh.
Kookboek
Het recept 'Tabouleh (basisrecept)' is afkomstig uit het kookboek...
De Souk
Salma Hage
'De Souk, het beste van de Libanese keuken' is met meer dan 500 authentieke gerechten hét standaardwerk over de meest verfijnde Arabische keuken
... lees verder © Van Dishoeck