Tabouleh

6 personen
bereiden
wachten

waardering 8obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 kopjes bulgur
  • 1 komkommer, in kleine blokjes
  • 6 tomaten, in kleine blokjes
  • ½ kopje fijngehakte munt
  • 2 kopjes fijngehakte bladpeterselie
  • 2 lente-uitjes, gesnipperd
  • 3 citroenen
  • 12 eetlepels goede olijfolie (extra vergine)

Bereiden

Spoel de bulgur schoon in warm water. Laat 30 minuten weken. Laat de bulgur goed uitlekken en duw het resterende water eruit.

Meng de bulgur met de komkommer, de tomaten, de munt, de bladpeterselie en de lente-uitjes. Meng goed.

Rasp een beetje schil van een citroen en pers de citroenen uit.

Giet de olijfolie en het citroensap bij de bulgur en voeg ook wat geraspte citroenschil toe. Meng goed. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Laat de tabouleh afgedekt een uurtje rusten. Serveer met sla of rauwkost naar smaak.

Variatietip

Voeg enkele eetlepels geweekte krenten of rozijnen toe.

Kookboek

Het recept 'Tabouleh' is afkomstig uit het kookboek...

Vrijdag couscousdag

Het is verrassend hoeveel variatie een couscousmaaltijd kan bieden. Dat laat Rachida Ahali in 'Vrijdag couscousdag' overduidelijk zien. In dit boek staan 52 smakelijke

... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Tabouleh tips

Reacties op dit recept

  • Ansje Prima recept! Koriander ipv peterselie en/of gekruide tomaat ipv gewone tomaat is ook erg smakelijk.