Tabouleh met peterselie, munt en kerstomaten
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 150 g bulgur
- 2 flinke bosjes platte peterselie, fijngeknipt
- 1 flinke bos munt, fijngeknipt
- ½ geschilde, ontpitte en in blokjes gesneden komkommer
- 1 bosje lente-uitjes, gesnipperd
- het sap van 2 citroenen
- 75 ml olijfolie
- 300 g kerstomaatjes, als ze groot zijn in tweeën gesneden
Bereiden
Zet de bulgur onder een flinke laag heet water en laat 1 uur trekken. Giet zorgvuldig af en druk het resterende water er grotendeels uit. Meng de peterselie en munt door de uitgelekte bulgur. Voeg de komkommer toe en roer zorgvuldig door elkaar, doe dan de uitjes erbij maar houd wat achter voor de tomatensalade.
Maak een sausje door het citroensap en de olijfolie door elkaar te roeren. Doe er royaal peper en zout bij. Schenk een flinke hoeveelheid saus op de bulgur. Proef en voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Verdeel het mengsel over de borden. Leg de kerstomaatjes erop en maak af met wat ui en de rest van de saus.
Tip
Varieer met de vorm en kleur van de kerstomaatjes (oranje, geel, zwart, rood, ovaal, peervormig) voor een perfect plaatje.
Kookboek
Het recept 'Tabouleh met peterselie, munt en kerstomaten' is afkomstig uit het kookboek...
Vegalicious - midprice editie
Alice Hart
Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit 'Vegalicious'. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische
... lees verder © Uitgeverij Terra