Tabouleh met boerenkool

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 30 g bulgur
  • 3 boerenkoolbladeren, stengels verwijderd, blad fijngesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 lente-uitjes, fijngesneden
  • ½ bosje bladpeterselie
  • ¼ bosje munt, fijngesneden
  • 1 grote rijpe (maar stevige) tomaat, in blokjes
  • ½ komkommer, in blokjes
  • voor de dressing
  • sap van 1 citroen
  • ¼ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel sumak
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Spoel de bulgur in een zeef onder de koude kraan 2 keer af. Laat uitlekken en zet weg.

Doe de boerenkool in een schaal, schenk de olijfolie erbij, wrijf deze in het blad en laat 5-10 minuten marineren.

Roer de lente-uitjes, kruiden, tomaat, komkommer en bulgur door de boerenkool.

Vermeng de ingrediënten voor de dressing en schenk deze over de salade. Schep goed om en breng op smaak met zout en peper.

Kookboek

Het recept 'Tabouleh met boerenkool' is afkomstig uit het kookboek...

Boerenkool

Amelia Wasiliev

'Boerenkool' biedt 69 eenvoudige en heerlijke boerenkoolrecepten voor sapjes, salades en meer. Ontdek nieuwe bereidingswijzen en smaken: combineer... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Tabouleh recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!