Tabouleh met zeewier
- 4 personen
- 10 min
- waardering 7,7
- Bijgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 150 g bulgur
- 100 g gemengd vers zeewier, fijngehakt
- 4 takjes peterselie, fijngehakt
- 4 takjes verse koriander, fijngehakt
- 6 eetlepels olijfolie
- het sap van 1 citroen
Bereiden
Spoel de bulgur onder de koude kraan om het zetmeel te verwijderen. Doe de bulgur in een ruime kom en giet er zoveel koud water over dat de bulgur onderstaat. Laat ongeveer 1 uur weken. Giet af en druk er zoveel mogelijk water uit.
Doe de uitgelekte bulgur in een kom en schep er alle andere ingrediënten door. Breng op smaak met zout en peper.
Zet ongeveer 2 uur voor het serveren in de koelkast, zodat de smaken zich mooi kunnen ontwikkelen.
Kookboek
Het recept 'Tabouleh met zeewier' is afkomstig uit het kookboek...
Het unieke zeewier kookboek
Laure Kié
Zeewier of algen zijn gezond en zijn een plaatje op je bord. Vers of gedroogd zeewier past bij alle gerechten, of je die nu met een saus, en papillote, met pasta of als... lees verder
© Good Cook