Tabouleh met zeewier

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 150 g bulgur
  • 100 g gemengd vers zeewier, fijngehakt
  • 4 takjes peterselie, fijngehakt
  • 4 takjes verse koriander, fijngehakt
  • 6 eetlepels olijfolie
  • het sap van 1 citroen

Bereiden

Spoel de bulgur onder de koude kraan om het zetmeel te verwijderen. Doe de bulgur in een ruime kom en giet er zoveel koud water over dat de bulgur onderstaat. Laat ongeveer 1 uur weken. Giet af en druk er zoveel mogelijk water uit.

Doe de uitgelekte bulgur in een kom en schep er alle andere ingrediënten door. Breng op smaak met zout en peper.

Zet ongeveer 2 uur voor het serveren in de koelkast, zodat de smaken zich mooi kunnen ontwikkelen.

Kookboek

Het recept 'Tabouleh met zeewier' is afkomstig uit het kookboek...

Het unieke zeewier kookboek

Laure Kié

Zeewier of algen zijn gezond en zijn een plaatje op je bord. Vers of gedroogd zeewier past bij alle gerechten, of je die nu met een saus, en papillote, met pasta of als... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Tabouleh recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!