Wintertabouleh
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,8
- Bijgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 60 g fijne bulgur
- 80 g kleine bloemkoolroosjes
- 1 groene tomaat, zonder zaadjes en in blokjes van 1 cm
- 1 trostomaat, zonder zaadjes en in blokjes van 1 cm
- 1 Libanese (kleine) komkommer (of 1 gewone komkommer), geschild, in de lengte gehalveerd, zaadjes verwijderd en in blokjes van 3 mm
- 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
- 1 bosje bladpeterselie, blad in reepjes
- 3 volle eetlepels muntblad, in reepjes
- ½ theelepel piment
- ½ theelepel kaneel
- sap van 1 limoen
- 80 ml extra vergine olijfolie
- versgemalen zwarte peper en zout
- wat hazelnootolie, ter garnering (optioneel)
- babyromanasla, voor erbij
Bereiden
Laat de bulgur 15 minuten in koud water weken. Doe in een theedoek, draai de doek op om er zo veel mogelijk vocht uit te wringen en schraap in een grote kom. Voeg de groenten, de kruiden en de specerijen toe en schenk het limoensap en de olie erbij. Meng alles met je handen grondig door elkaar en breng op smaak met zwarte peper en zout. Besprenkel eventueel met hazelnootolie en serveer met de babyromanasla.
Tip
Dit is een winterse versie van taboulé, waarbij kleine, knapperige roosjes rauwe bloemkool samen met de andere bekende ingrediënten een heerlijke verfrissende salade vormen. Serveer zoals een traditionele taboulé met blaadjes babyromanasla om op te scheppen. De hazelnootolie is optioneel, maar de geroosterde smaak past uitstekend bij de bloemkool.
Kookboek
Het recept 'Wintertabouleh' is afkomstig uit het kookboek...
Vegarabia
Greg Malouf & Lucy Malouf
Ontdek de vegetarische kant van het Midden-Oosten in 'Vegarabia', het nieuwste kookboek van Greg en Lucy Malouf. Zij laten zien dat deze keuken, met al z'n... lees verder
© Good Cook