Makkelijke Thaise kip-kokoscurry
bereiden
Bevat per portie
286 kcal
Ingrediënten
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 3 kipfilets, in dunne plakjes
- 1 grote rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, in dunne reepjes
- 1 grote gele paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, in dunne reepjes
- 400 ml magere kokosmelk
- 2 volle eetlepels Thaise groene of rode currypasta
- 6 gedroogde of verse kaffirlimoenblaadjes
- 4 theelepels nam pla (Thaise vissaus)
- 1 theelepel fijne kristalsuiker
- 150 g peultjes, afgehaald
- 2 eetlepels maïzena
- een handje korianderblaadjes, grof gescheurd (naar keuze)
- een handje verse basilicumblaadjes, grof gescheurd (naar keuze)
Bereiden
Verhit de olie in een grote antiaanbakpan, hapjespan of wok. Roerbak de kip en paprika's 1 minuut. Schenk de kokosmelk en 250 ml water erbij en roer de currypasta, kaffirlimoenblaadjes, vissaus en suiker erdoor. Breng de saus tegen de kook aan en laat hem onder af en toe roeren 5 minuten borrelen.
Voeg de peultjes toe en breng de saus weer tegen de kook aan. Meng de maïzena met 2 eetlepels water tot een papje en roer dat door de curry. Laat de curry nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken, onder regelmatig roeren, tot de groenten gaar zijn en de saus dik is. Serveer de curry in diepe kommen en strooi er eventueel wat koriander of basilicum over. By the way: de kaffirlimoenblaadjes moet je niet opeten.
Tip
Serveer pandan- of basmatirijst bij deze curry. Beperk je porties tot 50 g, dus kook 200 g rijst in totaal. Vet een puddingvormpje van 200 ml licht in met olie en bekleed het daarna met plasticfolie. Schep de gekookte rijst erin, druk hem goed aan en keer het vormpje in een kom. Schep dan de hete curry erover. Je hebt maar 1 vormpje nodig, dat je voor elke portie rijst telkens opnieuw gebruikt.
Kookboek
Het recept 'Makkelijke Thaise kip-kokoscurry' is afkomstig uit het kookboek...
Echte mannen-dieet
Dave Myers & Si King
In het kookboek 'Echte mannen-dieet' van Dave Myers en Si King vind je geen groene smoothies en superfood, maar stoere, slimme gerechten vol smaak die... lees verder
© Kosmos UitgeversThaise curry tips
Reacties op dit recept
- Vera Dit is echt zalig. Wij houden van pittig en gebruiken rode curry, van de toko, heerlijk. Heb het al heel vaak gemaakt.