Thaise curry met tofu, broccoli en peultjes
bereiden
Ingrediënten
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 250 g stevige tofu, grof gesneden
- 3 tot 4 eetlepels groene currypasta
- 500 ml kokosmelk
- 3 witte mini-aubergines, in kleine stukjes
- 1 wortel, in dunne plakjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1½ eetlepel geraspte palmsuiker of bruine basterdsuiker
- 200 g broccoli, in roosjes
- 100 g peultjes
- 1½ eetlepel limoensap
- 2 limoenblaadjes, fijngehakt, zonder steeltjes
Bereiden
Verwarm de olie in een wok en bak hierin de tofu goudbruin. Voeg de currypasta en de kokosroom die boven in het blik is ontstaan toe. Bak alles al roerend 3 minuten.
Voeg resterende kokosmelk, aubergine, wortel. paprika en suiker toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur lager. Laat de curry 10 minuten sudderen.
Voeg broccoli en peultjes toe en laat alles nog 5 minuten koken. Draai het vuur uit als de broccoli gaar is en giet het limoensap erbij. Bestrooi de curry voor het serveren met limoenblaadjes.
Kookboek
Het recept 'Thaise curry met tofu, broccoli en peultjes' is afkomstig uit het kookboek...
Basic Thais
Jody Vassallo
Meer dan 80 eenvoudige en snelle, klassieke of bijzondere recepten om thuis te kunnen genieten van de Thaise keuken. Welk gerecht je ook kiest, het zal heerlijk
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre RooneyThaise curry tips
Reacties op dit recept
- Iny Heerlijk en zo snel klaar. De keuze voor FairTrade kokosmelk is een aanrader.
- Chantal Heerlijk gerecht, echt de moeite waard!
- Susan Het was heel lekker, bedankt :D
- Joan Gemakkelijk recept, Ik vind het persoonlijk iets te zoet en flauw. Vissaus toegevoegd en suiker laat ik de volgende keer weg.