Thaise curry met varkensvlees en ingelegde knoflook
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,1
- Hoofdgerecht
- Thais
- Vlees
bevat per portie
- 394 kcal
Ingrediënten
- 35 g verse gember, grof gehakt
- 3 teentjes knoflook, in vieren
- 1 ui, grof gesnipperd
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 2 eetlepels groene currypasta
- 10 verse kaffir-limoenblaadjes, in stukken gescheurd
- 750 g varkensfilet, in blokjes van 2 cm
- 60 ml arachideolie
- 1 eetlepel tamarindepasta
- 2 eetlepels vissaus
- 2 bollen ingelegde knoflook, uitgelekt en grof gehakt
- 2 theelepels geraspte palmsuiker
Voorbereiden
Meng in de keukenmachine de gember, knoflook, ui, kurkuma, currypasta en de helft van de kaffir-limoenblaadjes tot een gladde pasta; doe hem in een kom, voeg het vlees toe en wentel dat goed door de marinade. Dek de kom af en zet hem minstens 30 minuten in de koelkast.
Bereiden
Verhit de olie en roerbak het varkensvlees lichtbruin.
Meng intussen in een maatbeker de tamarindepasta met 250 ml kokend water en roer de vissaus erdoor. Giet het tamarindemengsel bij het vlees en bak alles onafgedekt 10 minuten, tot het vlees zacht is.
Voeg de ingelegde knoflook en de suiker toe en laat de saus op laag vuur in 5 minuten iets indikken; roer af en toe.
Doe de curry in een kom; snijd de rest van de kaffir-limoenblaadjes in dunne reepjes en strooi ze over de curry.
Extra benodigd
Keukenmachine
Opmerking
Er zijn twee soorten curry: een gemaakt met kokosroom of -melk en een gemaakt op water- of bouillonbasis. Een 'natte' curry, zoals deze, is vaak wat zurig vanwege de tamarinde en kaffir-limoenblaadjes en omdat er geen kokos wordt toegevoegd.
Kookboek
Het recept 'Thaise curry met varkensvlees en ingelegde knoflook' is afkomstig uit het kookboek...
Thais
diverse auteurs
Met behulp van dit boek kunt u die typische en heerlijke gerechten met chilipeper, citroengras en koriander in uw eigen keuken maken, zelfs als u nog nooit Thais heeft... lees verder
© De Lantaarn