Gevulde eieren met bieslook en kwark (Mimosa eieren light)

  • 4 stuks
  • 20 min
  • waardering 8,3
  • Hapje
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • ¼ ui, gesnipperd
  • 4 sprietjes bieslook, fijngehakt
  • 50 g magere kwark
  • citroensap

Bereiden

Leg de eieren in koud water (om te voorkomen dat de schaal breekt), breng het water aan de kook en kook ze 10- 12 minuten tot je hardgekookte eieren hebt.

Meng de ui en het bieslook met de magere kwark. Breng op smaak met enkele druppels citroensap, peper en zout.

Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd ze in de lengte doormidden en haal de eierdooiers eruit.

Plet de dooiers met een vork en meng ze met het kwarkmengsel. Vul de eieren met dit mengsel en serveer.

Opmerking

Traditioneel worden Mimosa eieren met mayonaise bereid en daardoor bevatten ze veel vetstoffen. Door de mayonaise te vervangen door een fris en licht sausje op basis van magere kwark, citroensap en verse kruiden krijg je een veel lichtere bereiding.

Kookboek

Het recept 'Gevulde eieren met bieslook en kwark (Mimosa eieren light)' is afkomstig uit het kookboek...

100 lijnvriendelijke seizoensrecepten

Jean-Michel Cohen

Dit boek bevat 100 gerechten - voorgerechten, hoofdgerechten en desserts - waarmee je zonder hongergevoel kunt afvallen. Gerechten zoals toast van appel met... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Gevulde eieren recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!