Egg in a hole

1 persoon
bereiden

waardering 7,8obv 5 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 sneetje casinobrood
  • 1 ei
  • 1 eetlepel boter

Bereiden

Steek met een rond uitsteekvormpje of een ander rond voorwerp, bijvoorbeeld een grote dop, een cirkel uit het midden van het sneetje brood. Leg het sneetje brood en de uitgestoken cirkel opzij.

Breek het ei en scheidt het. Voeg het grootste deel van het eiwit toe aan een bord. Bewaar de eidooier met de rest van het eiwit in de eischaal.

Leg het brood en het uitgestoken rondje op het eiwit op het bord. Laat het brood weken in het eiwit en draai het na ca. 1 minuut om.

Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de boter begint te sissen, leg je het sneetje brood in de pan. Giet de eidooier met de rest van het eiwit voorzichtig in het gat. Draai het sneetje na ca. 1 minuut voorzichtig om met een spatel. Bak het nog 1 minuut. Het gat in het sneetje brood moet volledig gevuld zijn met eigeel, maar het eigeel mag nog niet zijn uitgedroogd. Bestrooi met zout en peper naar wens.

Kookboek

Het recept 'Egg in a hole' is afkomstig uit het kookboek...

New York - recepten uit de Big Apple

Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse gerechten zoals ze in de... lees verder

© Good Cook

Overig ei tips