Eieren uit de oven met pimpernel
2 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 eieren
- 2 jonge takjes pimpernel (of platte peterselie of selderijblad)
- 4 sneden geroosterd brood
- roomboter
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de olijfolie over de ovenschaaltjes en breek voorzichtig boven elk schaaltje 2 eieren. Leg er de pimpernel op en zeezout naar smaak.
Bak ze 4 à 5 minuten in de oven of tot het eiwit gestold is en het eigeel nog mooi zacht is. Serveer op toast met roomboter en eventueel peper naar smaak.
Extra benodigd
2 kleine ronde ovenschaaltjes (Ø 10 cm) of 1 wat grotere
Variatietip
Eitjes uit de oven zijn eenvoudig maar lekker. Je kunt er ook wat room aan toevoegen of wat kaas overheen strooien.
Kookboek
Het recept 'Eieren uit de oven met pimpernel' is afkomstig uit het kookboek...
Vier seizoenen koken met Gartine
Kirsten Eckhart & Willem-Jan Hendriks
'Vier seizoenen koken met Gartine' is het nieuwe kookboek van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks, eigenaars van het leukste lunchrestaurantje... lees verder
© Kosmos Uitgevers