Eieren uit de oven met sofrito
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 g chorizo, in blokjes of reepjes
- 2 geroosterde rode paprika's, in reepjes
- 4 tomaten, ontveld, ontveld, ontpit en in blokjes
- 2 eetlepels peterselie
- 1/3 rode Spaanse peper, in kleine reepjes
- 1 theelepel milde paprikapoeder (bijv. Spaanse pimentón)
- 8 middelgrote eieren
- 15 g boter om in te vetten
- toefjes peterselie
- (eventueel) reepjes geroosterde paprika
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de olie en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten. Bak de chorizo en paprika kort mee. Doe de tomaten, peterselie, Spaanse peper en paprikapoeder erbij en laat alles zachtjes stoven tot een dikke, smeuïge saus. Voeg zo nodig (als het te droog wordt) een scheutje water of droge witte wijn toe. De saus moet uiteindelijk dik zijn en niet te veel vocht meer bevatten.
Vet 4 ondiepe ovenschaaltjes in met boter. Verdeel de sofrito over de schaaltjes. Maak in elk schaaltje 2 kuiltjes (of 1 kuiltje in 8 kleine schaaltjes) en breek daarin een ei. Zet de schaaltjes 5-7 minuten in de hete oven tot het eiwit gestold is. Serveer de eieren heet en garneer ze met wat peterselie en eventueel reepjes paprika.
Kookboek
Het recept 'Eieren uit de oven met sofrito' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Spanje
diverse auteurs
In 'Kook ook - Spanje' vind je naast de Spaanse paella en tortillagerechten ook een mooie variatie aan tapas, vis- en vleesrecepten en heerlijke toetjes... lees verder
© Inmerc