Gebakken eieren met rajas
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 serranopepertje, van zaadjes ontdaan en fijngesneden
- 1 kleine ui, in dunne ringetjes
- 1 theelepel geperste knoflook
- 8 poblanopepertjes, gegrild en fijngehakt
- 60 ml slagroom
- 2 eetlepels boter
- 4 eieren
- 2 eetlepels verse koriander
Bereiden
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het serranopepertje, de ui en peper en zout toe. Fruit de ui 6 tot 8 minuten totdat hij zacht en glazig wordt. Schep alles regelmatig om. Schep de knoflook en gegrilde poblano's erdoor en bak nog 2 minuten. Voeg de room toe en bak nog 2 tot 3 minuten tot het mengsel is ingedikt. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Laat de boter smelten in een grote anti-aanbakpan op middelhoog vuur. Breek de eieren boven de pan en bestrooi met zout en peper. Laat de eieren ca. 2 tot 3 minuten bakken tot het eiwit begint te stollen. Keer de eieren indien gewenst en bak ze nog 30 seconden tot de dooier net is gestold.
Verdeel het chilimengsel over de borden. Leg op elk bord een gebakken ei en bestrooi met koriander.
Opmerking
Hoewel rauwe poblanopepertjes kunnen variëren van mild tot extreem heet, zijn ze gegrild altijd heerlijk zoet. In het Spaans heten gegrilde poblano's 'rajas'. Met de serranopepertjes geef je dit gerecht wat meer pit en de room maakt het extra smeuïg.
Kookboek
Het recept 'Gebakken eieren met rajas' is afkomstig uit het kookboek...
Eiergerechten, van omeletten tot quiches
Jodi Liano
Eieren zijn niet alleen geschikt als basis voor ontbijt- en brunchgerechten, ze zijn ook fantastisch voor een lichte... lees verder
© Good Cook