Hyperfixatie miso-ei
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter
- 1 theelepel witte miso
- 2-3 bosuien, fijngesneden
- 2 eieren, losgeklopt
- voor erbij
- sesamzaad
- 1 theelepel crispy chili-olie
- (zuurdesem)brood
Bereiden
Verhit 1 eetlepel boter met de miso in een koekenpan met antiaanbaklaag. Het helpt om de miso even los te kloppen met 1 theelepel warm water zodat deze beter mengt met de boter.
Bak de bosui 3 minuten in de boter op middellaag vuur.
Haal de gebakken bosui uit de pan en verhit in dezelfde pan nog 1 eetlepel boter op middelhoog vuur.
Schenk het losgeklopte ei in de pan en zet het vuur uit. Scramble de eieren voorzichtig door een spatel over de bodem van de pan te bewegen, van boven naar onder en van links naar rechts. Doe dit heel rustig, je wilt dat het ei één geheel blijft. Herhaal dit een paar keer, tot je ei nog een beetje nat is maar stevig genoeg om het als geheel uit de pan te halen.
Serveer met de miso-bosui, het sesamzaad, de chili-olie en wat geroosterd (zuurdesem)brood.
Opmerking
Mijn vriend Daan maakt de allerlekkerste eitjes. Ik heb dit recept bij hem ontfutseld en het met zijn toestemming gedeeld op Instagram. Het gevolg? Een grote groep volgers die er net zo verslaafd aan is geraakt als ik. Aan de hand van de tijd en moeite die het kost om dit te maken zou je nooit verwachten dat iets zo lekker kan zijn. Een hulde aan de combinatie van miso, ei en boter, maar ook zeker hulde aan mijn (veggi) Daan!
Kookboek
Het recept 'Hyperfixatie miso-ei' is afkomstig uit het kookboek...
Veggilaine
Ghislaine Voogd
Ghislaine Voogd is al haar hele leven vegetariër. Tijdens de pandemie besloot ze haar voorliefde voor eten uit verveling op Instagram te delen. Niet wetende dat dit het begin was van haar succesvolle account @veggilaine, waarmee ze
... lees verder © Spectrum